image image image image
DVD Petrovina Dobrovoljno vatrogasno društvo Petrovina dobrovoljna je, stručna, humanitarna, neprofitna i nestranačka udruga od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku u pogledu zaštite od požara, registrirana pri Uredu za opću upravu Zagrebačke županije. Društvo je pravna osoba i osnovano je radi promicanja dobrovoljnog vatrogastva, te unapređenja zaštite od požara.
Jeste li znali?Zemni plin je lakši od zraka U stabilnoj plinskoj instalaciji nalazi se pod tlakom uglavnom zemni plin koji je lakši od zraka i prilikom nekontroliranog izlaženja odlazi u gornje dijelove prostorija. Plin propan - butan koji se nalazi u bocama teži je od zraka, te u slučaju ispuštanja ispunjava prostore od poda prema vrhu.
Jeste li znali?Ne kočite naglo pred vatrogasnim vozilom Ukoliko se na cesti nađete u situaciji da je iza vas vatrogasno vozilo sa upaljenim svjetlosnim i zvučnim signalima - ne kočite naglo. Ukoliko Vas vatrogasci ne mogu preteći, ubrzajte do mjesta gdje se možete skloniti i nikad ne zaustavljajte svoje vozilo dok niste osigurali da Vas vatrogasci sigurno mogu zaobići.
Jeste li znali?Požar dimnjaka ne smije se gasiti vodom! Voda se u slučaju požara ne smije ulijevati u dimnjak budući bi nastala nagla fizikalna eksplozija vodene pare te bi došlo do raspuknuća dimnjaka, što je vrlo opasno po osobe u blizini i moguće je da se požar proširi. Voda se ne smije polijevati niti po vanjskim dijelovima dimnjaka poradi opasnosti od pucanja stijenki.

Uspješno održan 9. KUP DVD-a Petrovina

dodjela_odrasli_20190705_1438819477

U nedjelju 30. lipnja uspješno je održan je 9. Kup DVD-a Petrovina, vatrogasno natjecanje koje je okupilo 43 natjecateljske ekipe u 7 kategorija natjecanja iz područja Zagrebačke,bKarlovačke i Splitsko-dalmatinske županije. Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom župana Zagrebačke Županije, gradonačelnika Grada Jastrebarskog uz suorganizaciju Vatrogasne zajednice i Turističke zajednice grada Jastrebarskog te donatore koji su podržali organizaciju vatrogasnog natjecanja. U kategoriji djece i mladeži natjecale su se 32 ekipa a pehare, diplome i medalje najuspješnijim ekipama uručili su zamjenik gradonačelnika grada Jastrebarsko Stipe Bučar, predsjednik DVD-a Petrovina Ivan Samarin i zapovjednik Mladen Cvetan.

U kategoriji djece muške 6-12 godina 1. mjesto pripalo je ekipi DVD-a Gornji Desinec, 2. mjesto ekipi DVD-a Bobovica i 3. mjesto ekipi DVD-a Plešivica.

U kategoriji djece ženske 6-12 godine 1. mjesto pripalo je ekipi DVD-a Plešivica,  2. mjesto ekipi DVD- a Mrzljaki-Goljak i 3. mjesto ekipi DVD-a Domagović.

U kategoriji muške mladeži najuspješnija je bila ekipa DVD-a Bubnjarci, 2. mjesto pripalo je ekipi DVD-a Mrzljaki Goljak  dok je 3. mjesto pripalo ekipi DVD-a Plešivica.

U kategoriji ženske mladeži 1. Mjesto pripalo je ekipi DVD-a Ribnica a 2. mjesto ekipi DVD-a Bubnjarci.

 U kategorijama odraslih natjecalo se  11 ekipa u tri kategorije natjecanja.

U kategoriji žene 1. mjesto pripalo je ekipi iz DVD-a Deanovec, 2. mjesto ekipi DVD-a Stankovo a 3. mjesto zauzela je ekipa DVD-a Novaki. U kategoriji  muški B 1. mjesto pripalo je ekipi DVD-a Volavje.

U muškoj A kategoriji 1. mjesto pripalo je ekipi DVD-a Volavje 2. mjesto pripalo je ekipi DVD-a Domagović dok je 3. mjesto pripalo ekipi DVD-a Bobovec Rozganski.  Članovi ekipe DVD-a Petrovina nastupili su revijalno sa najboljim vremenom vježbe u muškoj A kategoriji.

Pehare i diplome najboljim ekipama uručili su načelnik HVZ-a Željko Popović, zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak, zamjenici gradonačelnika grada Jastrebarskog Stipe Bučar i Domagoj Šlat.

Najuspješnija ekipa KUP-A bila je ekipa muški B DVD-a Volavje koja je osvojila prijelazni pehar za najbolje vrijeme vježbe na natjecanju te poklon bon tvrtke HRT-Šarić d.o.o. , ujedno je proglašena najboljom FAIRPLAY ekipom na natjecanju. Pehare i nagradu uručili su predsjednik DVD-a Ivan Samarin i zapovjednik Mladen Cvetan.

 U kulturno umjetničkom dijelu programa nastupili su članovi Puhačkog orkestra DVD-a Petrovina pod ravnanjem prof. Krešimira Fabijanića koji su oduševili posjetitelje, dok se odlična atmosfera u velikom šatoru nastavila uz glazbeni sastav Avangard.

Galerija

Jadranka  Domjančić, tajnica DVD-a Petrovina

Najave

Operativa

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 132 
fufcbk

Slučajna slika

1 2

Anketno pitanje - naslovnica

Kako ste saznali za naš sajt?

Brojač posjeta

Danas11
Jučer13
Ovaj tjedan98
Ovaj mjesec155
Ukupno70785

Powered by Kubik-Rubik.de

Nesretan slučaj?

emergencycall2


U slučaju požara, prometne nesreće ili neke druge nezgode ljudi od šoka ili u panici ne znaju što učiniti, no potrebno je ostati priseban i tražiti pomoć.

[readon2 url="index.php?option=com_content&view=article&id=113:nesretan-sluaj&catid=44:operativa&Itemid=58"]Saznaj više[/readon2]
vatrogasni grb

DVD Petrovina

P: Ivan Samarin, 098/839-481

Z: Mladen Cvetan,098/1357-159

T: Jadranka Domjančić, 098/1649-508

Dvd Petrovina je članica Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarsko

Prijava